Бібліотечна молодь Миколаєва обговорила результати участі у Міжнародному форумі

31 травня Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького зібрала активних молодих фахівців 11 бібліотек Миколаєва на VІ засіданні Студії компетентного бібліотекаря.

Створення Студії – ініціатива Бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького, запроваджена у 2017 р. за підтримки Миколаївської обласної бібліотечної асоціації. Навчальний дискусійний майданчик поєднав молодих спеціалістів Обласної бібліотеки для юнацтва, Обласної бібліотеки для дітей ім. В.Лягіна, Централізованої бібліотечної системи для дорослих, Централізованої бібліотечної системи для дітей, 5 університетських бібліотек і Науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва.

Чергову зустріч Студії присвячено участі 6 представників миколаївської бібліотечної спільноти у ІІІ Міжнародному форумі молодих бібліотекарів, який проходив у Львові під егідою Української бібліотечної асоціації.  Тема цьогорічного Форуму, що об’єднав понад 100 фахівців з Білорусі, Іспанії, Кіпру, Латвії, Румунії, Словенії, Туреччини, України, – “Бібліотеки та сталий розвиток суспільства”.

В ході зустрічі учасники обговорили місце бібліотек у реалізації Глобальних цілей сталого розвитку ООН на теренах культурного простору Миколаєва, познайомилися з інноваційною діяльністю сучасних бібліотек, у скайп-форматі поспілкувалися з головою комітету молодих спеціалістів Білоруської бібліотечної асоціації О.Тарасевичем, який презентував проекти з підвищення читацької активності та літературної компетенції молоді Білорусі.

Засідання Студії закінчилося обміном враженнями про участь в форумі, розповіддю про цікаві зустрічі, знайомства, налагодженні зв’язки з молодими бібліотекарями України і країн Європи.

Зустріч, як ніколи, пройшла жваво, насичено і, безсумнівно, була корисною.

 

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.