«Бібліотека: час змін – час дій». Святкування Всеукраїнського дня бібліотек в Науковій бібліотеці НУК ім.адм.Макарова

Всеукраїнський день бібліотек – особливий день, коли відзначається важливе значення Бібліотеки та Бібліотекаря: інформувати та просвіщати, організовувати доступ до інформації та ресурсів, допомагати і навчати орієнтуватися у потоці інформації.

«Бібліотека: час змін – час дій» – під таким гаслом Української бібліотечної асоціації своє професійне свято працівники Наукової бібліотеки НУК ім. адм. Макарова традиційно відзначали разом зі своїми користувачами, організувавши різноманітні рекламні та інформаційні заходи. Всі заходи мали єдину мету – зробити все, щоб кожен присутній в бібліотеці відчув, що Всеукраїнський день бібліотек – саме його свято. Творчо і креативно підійшли співробітники бібліотеки до їх організації.

Так, у холі Головного корпусу усіх відвідувачів університету гостинно зустрічали працівники бібліотеки розгорнутою «Осінньою святковою бібліотечною експозицією», до якої увійшли: креативні виставки-інсталяції та різноманітні селфі-зони, де кожен міг сфотографуватися і залишити світлину на пам’ять; оригінальна виставка світлин «Бібліосушка», що відображала миттєвості насиченого та різноманітного життя бібліотеки; виставка видань, подарованих бібліотеці, з автографами авторів; благодійна акція «Я дарую книги своїй бібліотеці»; книжкова виставка, на якій були представлені праці науковців НУК ім. адм. Макарова та кращі навчальні посібники.
Однією із родзинок свята стала символічна Книга – джерело мудрості та знань! Все це викликало жвавий інтерес багатьох студентів, викладачів, науковців, співробітників університету.
Також в рамках святкування Всеукраїнського дня бібліотек у відділах книгозбірні відбулись цікаві інформаційно-просвітницькі заходи, зокрема в Електронному читальному залі – бібліопанорама «Відкриваємо бібліотеку: електронні ресурси Наукової бібліотеки НУК ім. адм. Макарова», а в Читальному залі Головного корпусу – година цікавої інформації «Бібліотека відома та невідома», в рамках якої відбулося відзначення найкращих, найактивніших читачів-студентів.

Крім того, у відділах обслуговування користувачів для всіх шанувальників книги організовані виставки книжково-ілюстративних видань, що розкривають цікавий світ скарбниць книгозбірні, а саме: «Автограф, залишений на згадку», «Книга – вічна цінність», «Бібліотека – книжкове відображення Всесвіту», «На шляху до знань разом із бібліотекою», «Бібліотек@ – сучасна, креативна, твоя».

Таким насиченим, яскравим та різнобарвним було відзначення Всеукраїнського дня бібліотек в Науковій бібліотеці НУК ім. адм. Макарова. Та хоч свято і завершилось, але ми завжди прагнемо змінюватися задля удосконалення, щоб зробити бібліотеку сучасною, креативною, цікавою нашим читачам.

Бєлодєд О. В.,
завідуюча відділом бібліотечного маркетингу,
інноваційної та методичної роботи Наукової бібліотеки
НУК ім.адм.Макарова

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.