Молоді бібліотекарі Миколаєва в гостях у Обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна

29 травня відбулася Х Студія компетентного бібліотекаря, засідання якої третій рік поспіль проходять за сприяння Миколаївської обласної бібліотечної асоціації. Провідною темою засідання стали мотиватори читання сучасних читачів. Фахівці Обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна поділилися з молодими бібліотекарями – учасниками Студії – власними професійними лайфхаками. Директор бібліотеки Тетяна Анатоліївна Жайворонок привітала учасників заняття та провела екскурсію по бібліотеці «Будь у тренді: читай і знай!». Більшість учасників Студії, серед яких представники Обласної бібліотеки для юнацтва, ЦБС для дорослих, ЦБС для дітей, університетських бібліотек і Науково-педагогічної бібліотеки, вперше завітали до Обласної бібліотеки для дітей і з задоволенням знайомилися з роботою бібліотеки, кожен знайшов для себе щось нове і цікаве.

Багато вражень в учасників Студії залишилось після скайп-спілкування з провідним бібліографом Національної бібліотеки України для дітей Наталією Марченко. Наталія Петрівна – знаний в Україні книгознавець, біографіст, літературний критик та письменниця (літературний псевдонім Наталя Савчук). В ході засідання вона підняла досить актуальну тему «Новітня українська книга для дітей та підлітків: виклики та тенденції». Як фахівець у царині досліджень літератури для дітей та юнацтва, автор-координатор інтернет-ресурсу «КЛЮЧ», пані Наталія поділилася своїми роздумами про репертуар  сучасної української підліткової книги, познайомила з новими авторами підліткової літератури, окреслила коло проблем, які виникають в цій сфері та запропонувала свої рішення.

Продовжили розмову про дитячу та підліткову літературу фахівці Обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна. Питання складності та неоднозначності проблеми залучення дітей до читання порушила в своєму виступі «Код читання»: чи він існує?» зав. відділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Оксана Голосна.

Досить відвертим і емоційним був виступ «Читання і діти: створюємо тяжіння» зав. відділом обслуговування учнів 5-9 класів Ганни Чмельової. Вона поділилася своїми думками про дитяче читання, про непересічні ідеї колег, які надихають на творчу роботу з маленькими читачами.

На завершення зустрічі заступник директора бібліотеки Олена Леонідівна Романченко поділилася своїми напрацюваннями із запровадження арт-терапевтичних  технік в практику роботи дитячих бібліотек.

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.