Speed book dating!

Романтично оформлена зала  —  столики, свічки, книжкова інсталяція у формі серця, лаунжева музика – відповідний настрій створено. А все чому? По-перше, наближається свято всіх закоханих,  а по-друге — відтепер Центральна міська бібліотека для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменка запрошує своїх читачів на незвичайні літературні побачення в стилі Speed dating.

Speed dating або експрес побачення – формат, запозичений у популярних в Європі і Америці вечірок. В нашій бібліотеці він трансформувався у зустрічі читачів з молодими миколаївськими авторами, де їх книги стають приводом для нового літературного знайомства.

Наразі, на перше таке  літературне побачення ми запросили старшоклаників Миколаївського муніципального колегіуму та молодих миколаївських авторів — Ольгу Сквірську, Ксану Коваленко, Клуб анонімних миколаївських авторів (Наталію Гордун, Дмитра Анісімова та Костянтина Лайтера). Наші гості-письменники — зухвалі, сучасні і, безперечно, талановиті. Хтось вже досить відомий в літературних колах, хтось тільки починає свій творчий шлях. Але всіх об’єднує одне — любов до літератури, творчості, рідного міста.

 

Учні сиділи за окремими столиками, до яких підходили по черзі автори для знайомства та спілкування. У письменників була можливість поспілкуватись з кожною групою 15 хвилин, а за цей час вони мали зацікавити, заінтригувати, розкрити свою творчість.

З вуст Ольги Сквірської  присутні дізнались не лише те, що вона давно пише вірші, є автором збірок «Волошкові буси» та «Три жовтих сни» і незмінним організатором миколаївського історико-літературного фестивалю «Спаський трамвай». Дехто відвідував «Спаський трамвай», хтось чув про нього. А на цій зустрічі мав можливість поставити питання особисто його ідейному натхненнику.

Ксана Коваленко теж відома в Миколаєві поетеса, авторка двох збірок поезій, запропонувала молоді справжній «мозковий штурм»: вгадати серед чималого переліку віршів її власні, а за кожну вірну відповідь читала його напам’ять. Таким незвичним способом відбулось знайомство з творчістю Ксани.

Учасники Клубу анонімних миколаївських авторів розповіли присутнім, що вони є ще досить молодою організацією, першs зустрічі відбулися в січні 2019 і відтоді збирають всіх, хто любить писати. Учасники клубу вже видали свою першу двомовну збірку віршів і оповідань, присвячену 230-річчю міста Миколаєва та запрошували всіх охочих робити перші кроки в літературній творчості.

Під час зустрічі панувала особлива атмосфера спілкування у тісному колі з автором. Учні активно йшли на діалог, задавали питання, в свою чергу, поети ділились своїм досвідом, творчими планами та, звісно ж, читали вірші.

До речі,  і молоді, і авторам дуже сподобалася така форма зустрічей, яка ніби «затирає межі», надає можливість комфортного та невимушеного спілкування. За їх словами, вони гарно і з користю провели час, відкинули будь-які хвилювання та мали змогу бути собою.

До речі, такі побачення пройдуть у усіх бібліотеках для дітей міста у березні цього року.

В епоху високих технологій люди багато часу проводять за комп’ютером, вони все більше віддають перевагу спілкуванню в мережах, але це не завжди зближує, тож мета наших літературних зустрічей, які триватимуть і надалі, відновити спрагу до живого спілкування, удосконалити навички комунікації познайомитись із цікавими творчими людьми в невимушеній обстановці.

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.