Свято книги відзначає Наукова бібліотека НУК

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, а саме – 27 вересня, співробітники Наукової бібліотеки НУК провели низку цікавих заходів, присвячених святу бібліотеки та її величності книги. Заходи відбулись під девізом УБА «Бібліотек@: все тут, всі тут!».
Працівники Наукової бібліотеки у Головному корпусі організували «Бібліотечний пікнік» у холі університету. Тут було створено кілька оригінальних книжково-ілюстративних осінніх інсталяцій, що символізували важливу роль бібліотеки в науці, культурі та формуванні світогляду людини, а також селфі-зону. Свято супроводжували музика та пісні про бібліотеку.
Однією з інсталяцій був корабель, майстерно викладений із книг про кораблебудування, який мав вітрила із написами «Книги – кораблі думки, що плавають хвилями часу» (Ф. Бекон) та «Книга – фундамент освіти. Бібліотека – основа цього фундаменту» (Г. В. Лейбніц). На прапорах цього корабля було зображено емблеми НУК та Наукової бібліотеки університету. Поруч з кораблем розмістили казкові фігури «бетменів» (юнак та дівчина) зі слоганом «Наукова бібліотек@ НУК сучасна, мобільна, креативна!»
Серед виставок-інсталяцій були також: «книжковий будиночок» зі слоганом «Читай, формат не має значення» та «віконце» – символ того, що книга та бібліотека відкривають світ для людини.
З цікавинками художньої літератури можна було познайомитись, звернувшись до стенду «Бібліотечний циферблат».
Науковців та студентів НУК було згуртовано на флешмоб «Хочеш бути лідером – читай».
Креативність, яскравість та феєричність заходу відзначили ректор Трушляков Є. І., голова профспілкового комітету НУК Тубольцев А. М., проректори НУК, директори інститутів та факультетів, представники професорсько-викладацького складу НУК.
Веселими та жвавими були на «Пікніку» студенти університету, які особливо активно фотографувались та робили селфі у фотозонах.
Досягнення НБ за останні 5 років висвітлювала масштабна експозиція «НБ НУК – осередок знань, науки, культури».
Цього ж дня в оновленому після ремонту загальному читальному залі НБ було проведено пізнавальну зустріч із першокурсниками «Бібліотека – відома та невідома» для ознайомлення студентів із бібліотекою, основними правилами користування і деякими цікавими фактами про бібліотеки світу та України. Ці факти мали привернути увагу студентів та спонукати їх до здобуття нових знань, а також до частішого відвідування бібліотеки. На спеціальному стенді всі охочі могли залишити побажання для бібліотеки та бібліотекарів із нагоди свята. Крім того, всіх присутніх бібліотекарів та любителів книг привітав своїм виконанням пісень під гітару один із талановитих студентів НУК. На завершення учасники зустрічі переглянули гумористичні відеоролики про бібліотекарів та бібліотеку. Завершилась зустріч чаюванням.
В Науково-навчальному інституті автоматики та електротехніки НУК співробітниками відділу обслуговування НБ була підготовлена та презентована розгорнута книжково-ілюстративна експозиція «Бібліотека@ – твоє вікно у світ».
В Машинобудівному навчально-науковому інституті свято книги проходило під гаслом «Бібліотека завжди поруч», а в Навчально-науковому гуманітарному інституті – «Бібліотека – святилище науки».
Проведений цикл заходів ще раз довів: Наукова бібліотека НУК – це цікаво, незвичайно, креативно, пізнавально. З нею можна досягати вершин успіху.

Т. С. Мігунова,
заступник директора
з наукової роботи НБ НУК

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.