В центральній міській бібліотеці для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменка пройшов інтерактивний тренінг з медійної компетентності бібліотекаря.

Що таке фактечинг та медіаполе, фейки та маніпуляції і як їх розпізнавати? Як протистояти маніпулюванню свідомістю? Ставити «інформаційні бар’єри» і руйнувати їх?

Такі питання розглядались під час нашого інтерактивного тренінгу. Навчання проводилось в ігровій формі, що дуже сподобалось всім присутнім.

DSC_0751

Розпочався тренінг з побажань і очікувань  учасників.

DSC_0764

Учасники завдяки веселій грі «Айсбрекер» розділились на команди.

DSC_0766

Гра “Телетайп” показала, як спотворюється інформація в процесі ії передачі.

DSC_0776

Учасники тренінгу працюють в групах.

DSC_0797

Бібліотекарі щукали шляхи протидії  інформаційним вірусам, відповідали на питання відеовікторини, вчилися розпізнавати фотофейки.

t457

Буфер обмена01et4435

Учасникам дуже сподобалась гра:  «Білий шум», яка продемонструвала як інформація хаотично, зі стрімкою швидкістю, одночасно з декількох джерел (ТВ, інтернет, радіо і т.п.) потрапляє в нашу свідомість.

DSC_0783

Присутні із задоволенням грали в ігру «Політ на Марс», метою якої було показати хто такі експерти і наскільки суб’єктивною може бути їх інформація.

DSC_0786

Бібліотекар-це творча професія! Це довели нам учасники під час гри “М’ясо кенгуру”. На деякий час  вони стали журналістами, які представляли інформаційну політику свого видання. Гра довела, що кожне видання маніпулює своєю аудиторію. Одна і та сама новина на шпальтах газет та журналів набуває різних відтінків та подається по-різному.

DSC_0802

DSC_0804

Атмосфера тренінгу була веселою і неймовірно ємоційною.

DSC_0806

Підсумки цікавого заходу підбили члени Наглядової ради: директор Центральної міської бібліотеки для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменко Семілєт Н.В. і заступник директора Гречко Г.С.

DSC_0757

І учасники і мультиплікатори (тренери)  (відділ бібліотечного маркетингу ЦБ) ще раз переконались, що така форма підвищення кваліфікації є дуже ефективною. Маємо надію, що такі тренінги будуть проходити і надалі!

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.