Відкриття мандрівної виставки «Дитяча література Швеції в бібліотеках для дітей міста»

В бібліотеці-філії  № 2 Центральної міської бібліотеки для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменко м. Миколаєва (вул. Соборна, 12) за сприяння Посольства Швеції в Україні відбулося відкриття мандрівної виставки «Дитяча література Швеції в бібліотеках для дітей міста».

Виставка є складовою частиною шведського проекту «Room for children», який реалізує ЦМБ для дітей. Мета цього проекту – знайомство бібліотекарів, педагогів, миколаївців із сучасною шведською дитячою літературою. Окрім вже відомих шведських авторів – Астрід Ліндгрен й  Сельми Лагерлеф, представлені нові імена: Віта Ейвінд, Сіркка Маргарета, Ліна Екдаль, Ульф Старк.

На експозиції, окрім книжок, представлені roll-up, що розповідають про сучасних героїв шведської дитячої літератури.

8 бібліотек для дітей міста отримали від Посольства Швеції набори дитячих книг сучасних шведських авторів. В рамках презентації відбувся літературний challenge, в якому взяли участь миколаївські письменники, що пишуть для дітей і підлітків — В.Марущак, І.Грунська, І.Завялова, Т.Купрієвич, А.Крихелі.

На урочисте відкриття виставки завітали завідувач сектором преси та інформації  Посольства Швеції в Україні Тетяна Некрасова, представники органів влади, керівники галузі культури, громадські  організації та творча еліта міста.

До речі, це вже не перша виставка, яку Посольство Швеції в Україні представляє в дитячих бібліотеках Миколаєва. До цього експонувались пересувні виставки «Астрід Ліндгрен мандрує світом», «Плюс 10С: кліматичні зміни очима карикатуристів України і Швеції», фотовиставка «Пазл життя. Роль сім’ї в Швеції».

Нову виставку зможуть побачити жителі кількох мікрорайонів міста,  дізнатись більше про саму Швецію, її культуру.

Виставка буде експонуватися з 27 березня 2018 р. по 27 квітня 2018 р. За цей час експозиція побуває в шести дитячих бібліотеках міста. Окрім бібліотеки-філії для дітей № 2 (вул.Соборна, 12), її можна буде побачити в бібліотеках-філіях для дітей № 4 (Бузький бульвар, 11), № 5 (вул.Південна, 52), № 6 (вул.Озерна, 21), № 8 (пр.Корабелів, 12), а також в Центральній міській бібліотеці для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменко (пр.Центральний, 173).

В кожній бібліотеці будуть проходити літературні дискусії, презентації книг, зустрічі з письменниками, театралізовані огляди літератури, демонстрація буктрейлерів за мотивами сучасних книг для дітей та підлітків.

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.