Всеукраїнська науково-практична конференція “Бібліотека – фундамент освіти, берегиня знань, осередок культури”

19 листопада 2015 року на базі Наукової бібліотеки НУК імені адмірала Макарова, обласного методичного центру бібліотек ВНЗ м. Миколаєва, відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція “Бібліотека – фундамент освіти, берегиня знань, осередок культури”, присвячена 95-річчю заснування НБ НУК.
В роботі професійного форуму взяли участь: О.В. Суровцева, заступник директора з загальних питань Наукової бібліотеки Одеського національного університету ім. І.Мечникова, зонального методичного центру бібліотек ВНЗ ІІІ та ІV рівнів акредитації півдня України; керівники та провідні фахівці бібліотек ВНЗ м. Миколаєва, що входять до складу Методичного об’єднання; колеги з Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Гмирьова; Центральної бібліотеки ЦБС для дорослих ім. М.Л. Кропивницького; Центральної бібліотеки ЦБС для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка.
З вітальним словом до учасників конференції звернулись: В.С. Блінцов, проректор з наукової роботи НУК імені адмірала Макарова, доктор технічних наук, професор та В.Н. Парсяк, декан Факультету економіки моря, доктор економічних наук, професор. Вони відзначили особливу роль бібліотеки вишу для розвитку інформаційного суспільства та важливість підтримки бібліотеками навчального і наукового процесів. Також, вони наголосили на значенні даного зібрання, побажали фахівцям бібліотек цікавого професійного спілкування, спрямованого на подальший інноваційний розвиток.
Декан Факультету економіки моря В.Н. Парсяк від імені науково-педагогічного колективу факультету вручив представникам бібліотек м.Миколаєва видання науковців факультету: монографії, підручники, методичні та навчальні посібники. Це виявилось приємним подарунком для учасників конференції. Керівники бібліотек висловили щиру вдячність за цінні подарунки і запевнили в тому, що ці видання займуть гідне місце у фондах бібліотек м. Миколаєва, знайдуть своїх вдячних читачів.
Під час конференції багатьох працівників НБ НУК за сумлінну працю, високий професіоналізм було відзначено почесними грамотами та подяками.
До уваги учасників конференції було представлено доповіді та виступи, що стосуються трансформації діяльності бібліотеки вишу у відповідності до змін, що відбуваються у суспільстві та вищій освіті зокрема. Акцент було зроблено на пріоритетні тенденції роботи бібліотек вишів, а саме: визначення комунікаційної стратегії сучасної бібліотеки вишу, впровадження інноваційної моделі наукової комунікації, використання системи управління якістю в бібліотеках ВНЗ, веб-представництва бібліотек у світовому інформаційно-комунікаційному просторі, використання хмарних технологій в діяльності бібліотек ВНЗ, інформаційно-аналітичної діяльності бібліотеки ВНЗ в умовах інноваційних змін тощо.
Також, учасники професійного форуму ознайомилися з підсумками моніторингу “Бібліотеки ВНЗ м. Миколаєва у віртуальному просторі”.
Крім того, до уваги учасників конференції було представлено розгорнуту експозицію присвячену 95-річчю заснування НБ НУК, яка відобразила багатопланову діяльність книгозбірні в історичному та сучасному ракурсах.
В рамках роботи конференції її учасники мали чудову можливість ознайомитись з виставкою книг видавництва “Олді-плюс”, на якій експонувались навчальні видання з дисциплін, що викладаються у вишах.
Конференція пройшла на високому професійному рівні. Учасниками конференції було відзначено практичний зміст представлених виступів, більшість яких були доповнені візуалізацією за допомогою електронних презентацій. Плідна робота конференції, змістовні зустрічі та професійне спілкування колег збагатили учасників заходу досвідом, новими ідеями.
Отже, перегорнуто 95 сторінку історії Наукової бібліотеки НУК, багатої на визначні події та славні імена, попереду безперервний шлях – шлях удосконалення в царині інформації, освіти, науки.
Фотосвітлини

Бєлодєд О.В., завідуюча відділом бібліотечного маркетингу, інноваційної та методичної роботи Наукової бібліотеки НУК

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.