Ярмарок щедрівок в бібліотеці

Новорічні та різдвяні свята ― це унікальний, ні на що не схожий, час у році, коли і малеча і дорослі поринають в особливу атмосферу і дарують собі та своїм близьким позитивні емоції. В Центральній міський бібліотеці для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменка гучно та весело пройшли різдвяні посиденьки.

«Ярмарок щедрівок» — яскраве театралізоване дійство, метою якого було відновити українські традиції святкування Різдва.  У виконанні вокального ансамблю старших класів «Мрія» прозвучала «Різдвяна пісня» (керівник Шеремет Ксенія Костянтинівна), ансамбль народних інструментів виконав славнозвісний твір М.Леонтовича «Щедрик» (керівник Дворник Ніна Олексіївна). 

Колядування — важливий і незмінний Різдвяний атрибут. Традиційно, під час Різдвяних свят, в дитячих бібліотеках міста проходить свято колядок, що нагадує читачам про давні українськи традиції.
Захід відбувся в рамках проекту рівності «Світ один на всіх: інклюзія в дії», адже колядувати до бібліотеки завітали вихованці державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Мрія».

Також, на заході пролунали сучасні та старовинні колядки та щедрівки. Учасникам заходу заспівали: учні музичної школи № 6, студенти Миколаївського коледжу музичного мистецтва, учні 3 класу Миколаївського муніципального колегіуму.

Велика подяка колядникам, які завітали на «Ярмарок щедрівок» — учням 3 класу Миколаївського Муніципального колегіуму та шкільному бібліотекару Очеретяну Ользі Михайлівні.
Музичному керівнику Ефімако Людмилі Василівні та вихованцям Державної реабілітаційної установи «Мрія».
Особлива подяка артистам:
• Студентам Миколаївського коледжу музичного мистецтва та завідуючій методичного кабінету Дегтярьовій Світлані Дмитрівні.
• Директору музичної школи № 6 Суліменко Тетяні Вікторівні,
• керівникам Шеремет Ксенії Костянтинівні (Лауреату Міжнародних конкурсів вокальному ансамблю старших класів «Мрія»), Дворник Ніні Олексіївні (Лауреату Міжнародних, обласних конкурсів ансамблю народних інструментів).

 

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.