Бібліотека ім. М.Л. Кропивницького: шлях довжиною в 120 років

Цей рік для Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького знаменний багатьма подіями. Урочистим святом «#Твоя Бібліотека поруч 120 років» бібліотека відзначила Всеукраїнський день бібліотек та 120-річчя від дня свого заснування. На урочистому заході бібліотека презентувала миколаївцям нові професійні ініціативи: мультимедійний проєкт «Бібліотека ім. М.Л. Кропивницького: шлях довжиною в 120 років», що складається з серії невеликих відео з історії та сьогодення книгозбірні (https://www.youtube.com/playlist?list=PLSaLM7cTU8Gq0Ozbmcq_D-f5qI7ezCuLG). Автори ідеї – директор ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького, заслужений працівник культури України Тетяна Тверда, заслужена журналістка України, членкиня Національної спілки журналістів України Інга Хоржевська. Також до ювілею підготовлено онлайн-стрічку часу «Бібліотека у часі і просторі», в якій коротко висвітлюються основні етапи розвитку бібліотеки з дня засування до сьогодення (https://cutt.ly/ef9VymV).

Подарунком для містян також став осучаснений кінолекційний зал, оновлений за проєктом Громадського бюджету «ПроСто-Хаб: 100 м2 подій, розваг, відпочинку». Проєкт був успішно реалізований у 2020 р. у співпраці з управлінням культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради. Громадський бюджет дозволив оновити меблеве, технічне, звукове, музичне обладнання залу. Миколаївці отримали поліфункціональний, комфортний простір для відпочинку, навчання, громадської активності, промоції книги.

В цей день відбувся також запуск оновленого сайту бібліотеки (www.niklib.com), концепцією якого є простота використання, швидкість, зручність та надання користувачам широкого спектру онлайн-послуг. Це удосконалений та модернізований ресурс із максимальними можливостями дистанційних сервісів, де є особистий кабінет користувача, оплата послуг онлайн, електронна доставка документів, довідково-консультаційна служба тощо (https://youtu.be/DgebRHvlD6w).

З ювілеєм бібліотеку привітали голова постійної комісії з питань культури, науки і освіти, сім’ї та молоді, спорту Надія Іванова, начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров, голова адміністрації Центрального району Олександр Береза.

До привітань бібліотеки долучилися колеги – представники різних бібліотек, в тому числі  Ельвіра Сідорова, директорка Міської центральної бібліотеки м. Сілламяє Естонської республіки (https://youtu.be/jQS298CxavE).  Отримали привітання і від миколаївських бібліотек, на святі були присутні  заст. директора Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Моісеєва, директор Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна Тетяна Жайворонок, директор Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва Наталія Ткаченко, директор Наукової педагогічної бібліотеки м. Миколаїв, голова МОБА Костянтин Картузов. Бажаним подарунком для колективу Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького стала поп-ап книга, присвячена 231-й річниці міста Миколаєва, яку вручив Юрій Любаров.

Одним із пам’ятних сюрпризів став годинник від Центральної міської бібліотеки для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка (директор Наталія Семілєт). Творчим дарунком для гостей стало поздоровлення від музичного дуету заслуженого артиста України, поета, композитора Олександра Сичова та керівника гуртка сольного співу «Престиж» БТДЮ Інгульського району Антоніни Лаврової,

вихованців дитячої музичної школи №8 (директор Андрій Криворучко).

Арт-супроводом заходу стала виставка акварелей «Трамвайчик на Потьомкінській» миколаївського художника-аматора Сергія Луньова. Всі охочі зробили пам’ятні світлини у святковій фотозоні та в тематичній локації в ретростилі, що відтворює атмосферу старого Миколаєва початку 20 століття.

 

 

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.