Читай! Бібліотекарі рекомендують

Цікаве та різноманітне життя у наших бібліотекарів. Скільки всього, що навіть двох годин ледве вистачило на обговорення. Наша BOOKREVIEW «Книги за філіжанкою кави» викликала живий інтерес серед бібліотекарів міста. Молоді та перспективні члени МС УБА, члени Ради молодих бібліотечних лідерів, що діє при Миколаївській обласній бібліотечній асоціації, активно популяризують книгу та читання. Та це й недивно, адже всі ми учасники проекту «Бібліотекарі рекомендують», і просто обожнюємо читати. І саме про це ми розповіли своїм колегам.

[kad_youtube url=”https://youtu.be/Rs9g-LqqseY”]

В одній зі своїх лекцій видатний англійський письменник Ніл Гейман сказав: «Література може показати вам інший світ. Вона може взяти вас туди, де ви ніколи не були. Один раз відвідавши інші світи, як ті, хто скуштував чарівних плодів, ви ніколи не зможете бути повністю задоволені світом, в якому виросли. Невдоволення – це хороша річ. Незадоволені люди можуть змінювати і покращувати свої світи, робити їх кращими, робити їх іншими». Саме таким ми хочемо зробити наш світ, світ молоді, позбутися стереотипів, що люди не читають…Бо це не так. Наша зустріч базувалась на розповідях про цікаві та різноманітні проекти МС УБА, що дозволяють не лише проявити свої здібності, але й впливають на культуру читання взагалі. І вже неважливо в якому форматі читаєш книгу, головне, сам акт читання, сполучання зі світом безмежної інформації.
Ну а популяризували читання серед миколаївців Костянтин Картузов, Юлія Чепурко та Дар’я Яцкевич. Світ швидко змінюється, стає більш віртуально-мультимедійним, тому і техніки промоції читання повинні змінюватися та відповідати сучасним запитам. Про такі техніки реклами книги для дитячої аудиторії розповідали працівники Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна, директор якої так люб’язно прийняв нас у себе.
Молоді фахівці не лише мали змогу дізнатись про роботу МС УБА, а й оцінити роботу учасників цієї секції. На зустрічі звучали цікаві та різноманітні відгуки на книги, власне авторські твори, було також живе обговорення виступів.
Ми розширили свої межі, у нас з вами є безліч можливостей, якими ми повинні користуватися, вони не вимагають грошей або важких фізичних зусиль, лише час, час на прочитання книги та, звичайно, написання рецензії, адже головне в цій справі – бажання. Ми – бібліотекарі, ми активні і ми цим пишаємось!

Дар’я Яцкевич, бібліотека-філіал для юнацтва ЦБС для дорослих м. Миколаєва

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.