Конкурс відеопрочитань «Велич слова славетних українців» від Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького

Шановні друзі!

Серед найбільших здобутків українського письменства – творчість класиків кінця ХІХ – початку ХХ століття: Івана Франка, Лесі Українки, Василя Стефаника. З-поміж своїх сучасників ці письменники долучилися до творення нової української літератури – вільної від реалістичного копіювання життя, натомість філософічної, схильної до рефлексії, заглибленої у внутрішній світ окремої людини. Прорив, який митці здійснили в епосі, ліриці й драматургії, досі не втратив свого значення. Класиків охоче видають, уважно читають, вивчають, переосмислюють відповідно до нових наукових і культурних тенденцій, створюють оригінальні літературознавчі й філософські дослідження та мистецькі продукти.

У 2021 році в Україні широко відзначають 150-річчя від дня народження Лесі Українки і Василя Стефаника, 165-ту річницю від дня народження Івана Франка. Ці ювілейні дати дарують нам, книгарям, чудовий привід знову й знову говорити про видатних українських письменників, прочитувати й перепрочитувати знайомі з дитинства і ще незнані тексти, віднаходити для себе нові смисли, проживати історії літературних персонажів, насолоджуватися їхнім письмом.

Радо вітаючи ініціативи колег і партнерів і долучаючись до всеукраїнського вшанування пам’яті видатних українців, Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького м. Миколаєва оголошує конкурс відеопрочитань творів Івана Франка, Лесі Українки та Василя Стефаника.

Ви любите класику, чи не так? Запрошуємо вас долучитись до конкурсу та розповісти про нього своїм друзям. Для участі необхідно надіслати заявку і свою відеороботу на нашу адресу [email protected] із приміткою «Конкурс відеопрочитань» до 31 серпня 2021 року.

Усі відеороботи будуть розміщені організаторами та партнерами конкурсу на сайтах, у соціальних медіа за гештегами #величСлова, #читайукраїнське, #ЛесяУкраїнка, #ВасильСтефаник, #ІванФранко.

Підведення підсумків конкурсу відеопрочитань відбудеться на урочистому заході до Дня української писемності і мови в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького з прямим ефіром у Фейсбуці.

Детальніше про правила участі дізнавайтеся за посиланням https://cutt.ly/ilzYVmP

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.