Вмотивовані й активні, або Миколаївські бібліотекарі – учасники професійних подій осені

Осінь 2019 року для молодих фахівців бібліотек міста видалася досить насиченою на професійні події. Насамперед, це відвідування X Львівського міжнародного бібліотечного форуму, а також участь в ХІІ Форумі молодих бібліотекарів у м. Познань (Польща), вихід у фінал Всеукраїнського конкурсу УБА «Творчий злет: молодий бібліотекар року – 2019», змагання у фотоконкурсі «Бібліотека гуртує громаду», організованому Молодіжною секцією УБА.
Своєю активністю у цьогорічних конкурсних заходах УБА відзначилися молоді бібліотекар публічних бібліотек Миколаєва. Зокрема, зав. відділу обслуговування користувачів МОУНБ Ольга Фікс стала фіналістом І етапу та виборюватиме перемогу у конкурсі за звання «Молодий бібліотекар року-2019» у ІІ етапі конкурсу, який проходитиме під час щорічної конференції УБА 21 листопада 2019 р. у Києві.
Другий рік поспіль молоді бібліотекарі стають учасниками фотоконкурсів, оголошених МС УБА. Світлини чотирьох молодих миколаївських бібліотекарів, учасників минулорічного фотоконкурсу розміщені в календарі МС УБА на 2019 рік, а фото співробітника ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Дмитра Семчишина прикрасило обкладинку професійного видання «Бібліотечний форум: історія, теорія і практика» (2019, № 3). Цього року, з 28-ми заявок, поданих на фотоконкурс «Бібліотека гуртує громаду», 10 надіслано молодими бібліотекарями Миколаєва (5 – ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького і її філіалів, 5 – ЦМБ ім. Ш. Кобера та В. Хоменка і її філіалів).
Порадували молоді бібліотекарі і своїми творчими здобутками. Нещодавно вийшла друком дебютна книга молодого фахівця обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна Сергія Ковалевського «Орден Знань. Поєдинок зі смертю».
Саме ці та інші активності молодих бібліотекарів обговорювалися 14 листопада під час ХІ Студії компетентного бібліотекаря. Цього разу студійці, члени Миколаївської обласної бібліотечної асоціації, завітали до Науково-педагогічної бібліотеки. Директор закладу Костянтин Картузов розповів про специфіку роботи бібліотеки, поділився своїми планами на майбутнє.
Учасники X Львівського міжнародного бібліотечного форуму Оксана Голосна (обласна бібліотека для дітей ім. В. Лягіна), Світлана Зайко та Дмитро Семчишин (ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького) розповіли про свою участь в форумі Провідна бібліотекарка бібліотеки-філії № 8 Центральної бібліотеки ім. Ш. Кобера та В. Хоменка, переможиця акції «Бібліопобачення у Львові» Наталя Стрезєва поділилася незабутніми враженнями від зустрічі з директоркою Львівської обласної бібліотеки для дітей Ларисою Луговою.
Завідувач відділу соціокультурної діяльності молоді Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва Андрій Алієв поділився своїми рефлексіями щодо участі у 12-ому Форумі молодих бібліотекарів у м. Познань (Польща), відвідин бібліотеки університету ім. Адама Міцкевича та бібліотеки Рачинських.
Координаторка Студії компетентного бібліотекаря, завідувачка відділу бібліотечного маркетингу і маркетингу ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Олена Некипелова наголосила, що бібліотечна молодь Миколаєва дійсно активна, вмотивована і драйвова. Вона побажала й у подальшому здійснення творчих ідей і професійних задумів.
Зустріч-імпресія не залишила байдужим жодного учасника. А Студія компетентного бібліотекаря Миколаївської обласної бібліотечної асоціації продовжить свою роботу наступного року.
До нових зустрічей!

Опубліковано у Діяльність | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.