Зустріч з письменником

85902_0___06 квітня до м. Миколаєва за запрошенням Обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна завітала Львівська письменниця-прозаїк Дара Корній (Мирослава Іванівна Замойська), відомий український літератор, а саме творець українського фентезі, володарка багатьох літературних премій і відзнак. Псевдонім Дара Корній – це данина двом найважливішим жінкам у житті пані Мирослави: дочці Дарині і мамі, яка носила дівоче прізвище Корній. В літературних колах вона відома як автор романів «Гонихмарник», «Тому, що ти є», «Зірка для тебе», «Зворотній бік сутіні», «Щоденник мавки», дитячої повісті «Петрусь Химородник» та інших. Ії дитячі твори надрукувалися в журналах «Ангелятко», «Ангеляткова наука», «Однокласник». Пише  Дара Корній живою українською мовою, зацікавлює читачів оригінальним сюжетом,  вплітаючи українську міфологію, чудові казки та легенди. Герої  її книг: люди,  наділені надприродними силами: потерчата, відьми, дводушники, янголи, духи води і лісу, міфічні істоти. Її  захоплення: дохристиянська міфологія, праукраїнські вірування, етнографія, казки та народна музика.

Зустрічі відбулися в теплій невимушеній обстановці на трьох майданчиках міста: в обласній бібліотеці для дітей ім. В. О. Лягіна, в Миколаївському національному університеті ім. В. О. Сухомлинського та в Миколаївському філіалі Київського національного університету культури і мистецтв. Ведуча заходу представляла гостю присутнім і розповідала про життєвий і творчий шлях письменниці. Дара Корній – чудовий співрозмовник, який добре володіє аудиторією. Вона цікаво розповідала присутнім про історію написання своїх творів, про свій письменницький шлях, про плани на майбутнє. Кожна зустріч тривала більше години та проходила у форматі діалогу між присутніми та авторкою. Наостанок Мирослава Замойська звернула увагу на те, що зв’язок «письменник – читач» дуже важливий, особливо – для письменника, який часто надихається цим спілкуванням. А  зі своїм даром потрібно бути дуже обережним, цінувати можливість ним користуватися. 85902_1___

Учасники зустрічей – юні читачі, студенти, працівники бібліотек, місцеві літературознавці і викладачі шкіл та ВУЗів були приємно вражені почутим і побаченим, адже більшість з них відкрили для себе ім’я письменниці вперше. Вони залюбки спілкувалися з автором книг, задавали їй цікаві питання. І дорослі і діти високо оцінили письменницький талант літератора, її знання поліських легенд, українських народних звичаїв, які лежать в основі багатьох її книг.

На завершення усі бажаючі мали змогу придбати книги письменниці з автографом автора.     85902_10___

Опубліковано у Діяльність | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.