З бібліотекою до вершин успіху

Наукова бібліотека НУК в день Віри, Надії, Любові і матері їх Софії відзначила подвійне свято: 95-річчя заснування та Всеукраїнський день бібліотек. Ці свята вже давно перестали бути тільки професійними, це добра нагода, коли бібліотека разом зі своїми користувачами вкотре наголошує, що бібліотека університету завжди була і є важливою його складовою. Дійсно, Наукова бібліотека НУК сьогодні – це інформаційна база навчального процесу, науково-дослідної роботи вчених та студентів, осередок гуманітарно-просвітницької роботи вишу.
Тож, з нагоди святкування у книгозбірні була організована промо – акція “З бібліотекою до вершин успіху”, яка проходила під таким актуальним для сьогодення девізом: «Бібліотек@ – діалог, культура, мир!». Для всіх шанувальників книги співробітники книгозбірні організували експозиції книжково-ілюстративних виставок, серед них: “Скарбниця знань і мудрості людської” (відділ обслуговування в Гуманітарному інституті), “Книга – невтомні крила думки” (абонемент молодших курсів Машинобудівного інституту, Інституту комп’ютерних та інженерно-технологічних наук), “Скарби нашої бібліотеки: раритетні видання” (відділ наукової, іноземної літератури та періодичних видань), “Майбутнього без книги не існує” (читальний зал Головного корпусу).
У холі інституту ІАЕ співробітниками відділу обслуговування Наукової бібліотеки НУК була організована виставка-презентація “Університет починається з бібліотеки ”. На першому стенді “Забуті сторінки старих книг ” було представлено рідкісні та цінні видання з історії флоту та суднобудування, датовані XVIII-XIX ст. На другому стенді “ІАЕ НУК – 50 років ” експонувались підручники, навчальні посібники, методичні вказівки, наукові статті викладачів та студентів з фонду Наукової бібліотеки. Крім того, на виставці була представлена інформація про інформаційний потенціал, сервісні послуги книгозбірні.
Відділ обслуговування НБ в Машинобудівному інституті організував для своїх користувачів усний журнал “Наукова бібліотека НУК: традиції та інновації”. На заході були присутні заступник директора Машинобудівного інституту Б. В. Димо, викладачі та студенти інституту. Завідуюча відділом, Г.Г. Глушко розповіла учасникам заходу про внесок відділу у справу інформаційного забезпечення навчального та наукового процесів вишу в історичному та сучасному аспектах. Доповненням інформаційної картини заходу була презентація книжково-ілюстративної виставки: “Найкращі сучасні навчальні та наукові видання з фондів бібліотеки”. Електронна презентація “Інформаційно-просвітницька діяльність відділу”, яку підготувала бібліотекар І категорії А. В. Кулагіна, та фотовиставка: “Користувач і бібліотека: фотомиттєвості подій” продемонстрували весь спектр діяльності відділу.
Закінчується свято, настають будні. І знову зустріч з читачами, з книгою, радість спілкування. Саме в цьому і є сутність існування бібліотеки і бібліотекаря.

Бєлодєд О.В., завідуюча відділом бібліотечного маркетингу, інноваційної та методичної роботи Наукової бібліотеки НУК

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.