Молоді бібліотекарі навчилися ефективно комунікувати в соцмережах

20 листопада активні молоді фахівці 6 бібліотек Миколаєва стали учасниками тренінгу «Комунікація в соціальних медіа та цифрових каналах».

 

Навчальний захід відбувся в межах Студії компетентного бібліотекаря, ініційованої Центральною міською бібліотекою ім. М.Л. Кропивницького за підтримки Миколаївської обласної бібліотечної асоціації.

До VІІ зустрічі учасників Студії долучився Центр розвитку місцевого самоврядування, створений у місті Миколаєві за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Тренінг провела радник з питань комунікацій Центру Юлія Почебут.

Юлія познайомила учасників з результатами дослідження інтернет-аудиторії, новими трендами в розміщенні фото-, відео- і текстового контенту, дала поради, як привернути увагу інтернет-користувачів до Фейсбук-сторінок бібліотек, зробити їх більш привабливими і змістовними, збільшити охоплення аудиторії. Тренер поділилася лайфхаками щодо особливостей онлайн-взаємодії з аудиторією, реакції на критику в соціальних медіа, управління репутацією тощо. В ході тренінгу також обговорили прийоми контент-маркетингу, зокрема, складання контент-планів, створення інформаційних приводів, використання таргетингу.

 

 

 

 

 

 

 

Під час тренінгу учасники отримали знання зі специфіки написання публікацій для різних соціальних мереж, зокрема, Фейсбуку й Інстаграму, визначили дні і години активності інтернет-користувачів.

 

Особливу зацікавленість учасників викликало обговорення значення модерних слів: «шеринг», «юзерінг», «фідбек», «хейтерінг», «тролінг», «спойлерінг» тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тренінг був насиченим, цікавим і продуктивним, адже ці знання так необхідні бібліотекарям, які активно використовують соціальні мережі для позиціонування бібліотек в інтернет-середовищі, популяризації ресурсів і послуг.

 

 

 

 

 

 

Після закінчення тренінгу молоді бібліотекарі продовжили спілкування за філіжанкою кави, поділилися враженнями і побажаннями на подальші професійні зустрічі. Тож, в планах ще багато спільних тренінгів з новим партнером Студії компетентного бібліотекаря – Центром розвитку місцевого самоврядування.

Опубліковано у Діяльність. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.